Tuesday, December 04, 2007

Country manager UNICA



Unica versterkt haar Belux-team met de benoeming van Philippe van Impe tot Country Manager voor België en Luxemburg



Brussel, 3 december 2007 - Unica (Nasdaq: UNCA), de wereldwijde marktleider op het gebied van software voor Enterprise Marketing Management (EMM), heeft Philippe Van Impe benoemd tot Country Manager voor België en Luxemburg. Van Impe wordt in die functie verantwoordelijk voor alle activiteiten van de softwareleverancier in beide landen.
Unica ontwikkelt haar activiteiten verder in de Belux. Het bedrijf biedt oplossingen voor de automatisering van de marketingprocessen op het gebied van workflow, lead- en campagnebeheer over meerdere kanalen, en management van marketing-resources. In België kan Unica vandaag reeds de grootste spelers uit de financiële sector en telecom-markt tot haar klantenbestand rekenen.
Van Impe is sinds 1990 actief in de implementatie en verkoop van applicatie software in Europa. Hij startte zijn loopbaan bij Ross Systems en werkte vervolgens bij Siemens als verkoper van SAP-oplossingen.
Na 10 jaar ERP stapte hij over naar SCM-oplossingen (supply chain mangement) waar hij Redprairie (LIS) diende in de functie van General Manager Europe. De voorbije 5 jaar was hij partner bij BDA Europe waar hij als interim manager en solution selling coach diverse ondernemingen, waaronder SAS Institute en Intrasoft, begeleidde.
"Marketeers in de Benelux staan bekend als voortrekkers. Vooral bij de grotere banken en belangrijke telecomleveranciers hebben ze sneller dan hun collega's in andere sectoren het belang ingezien van een geïntegreerde 'marketing system of record'", zegt Van Impe. "Bedrijven hebben vandaag nood aan een systeem dat hun marketing activiteiten helpt stroomlijnen en beheren, net zoals bijvoorbeeld een ERP-systeem de financiële processen beheerd, of SCM de logistieke processen optimaliseert."
Philippe Van Impe is licentiaat Handelswetenschappen. Hij behaalde eveneens een Master diploma in Toegepaste Informatica aan de Vlekho en een MBA aan de Vlerick.

No comments: